Ozan Keysan bio photo

Ozan Keysan

ODTÜ

WWW

Google+

Twitter

LinkedIn

Github

İsmail'in Ardından...

Bazı insanlar vardır, daha ilk tanışmada çok iyi anlaşacağınızı hemen hissedersiniz. Ama muhabbeti ilerletmeye fırsat kalmadan, günlük koşturmacalar sizi başka yönlere savurur, ayrı yerlerde, farklı kişilerle, hayatın hengamesinde yuvarlanır gidersiz. Böyle teğet kaçırdığım arkadaşlara üzüldüğüm çok oldu ama hiçbiri İsmail kadar içimi sızlatmadı. İyiler gene kaybetti…

Çok ortak arkadaşımız olmasına rağmen, henüz yüzyüze tanışma fırsatı bulamamıştık. İnternet üstünden birbirimizi bulmuştuk, birlikte birşeyler üretmeye çalışmak oldukça keyifliydi. Asu’ya Tüyolara yazılarıyla renk kattığı gibi, başka birkaç proje de yapıyorduk. Bunlardan beni en heyecanlandıranı İsmail’in kurdığı Açık Ders kanalını genişletip, yaygınlaştrmaktı. Olmadı.

İsmail’in hızına yetişemediğim bir üretkenliği vardı. Sitesine sürekli faydalı yazılarla dolduruyordu. Bunun üstüne twitter hesabından (ayrıca matlabipucu hesabından) birşeyler buldukça paylaşıyordu. Tabi bir de Yazılım Kardeşliği projesine girişmişti. Bunlar yetmediği gibi akordiyon öğrenirken bile insanları bilgilendirmeyi başarıyordu. En sevdiğim yanı da akademik çalışmalarını bile insanlara en faydalı olabilecek projelere yönlendirmesiydi.

Şimdi ise İlkyar (atlamışım bir de İlkyar gönüllüsüydü) İsmail’in anısına bir kütüphane kurmak istiyor. Duyurusuna şu linkden ulaşabilirsiniz. Umarım destek olursunuz. Belki İsmail’in 2010’da yazdığı yazı daha ikna edici olur.

Bu toprakta kalır adın

Tohumların arasında

Yeşilinde tarlaların

Başakların sarısında

-

Yıllar geçse de aradan

Kopar gelir ırmaklardan

Işır yine kurşunlanan

Dostlarının yarasında

-

Günü gelir dağa çıkar

Yıldızlardan şiir çeker

Kanımızı siler yıkar

Suların en durusunda

-

Bir annedir bir kardeştir

Ovalarda bir ateştir

Sırasında hayat verir

Ölüm saçar sırasında

-

Bayrak olur bize yarın

Rüzgarıyla ilkbaharın

Dalgalanır genç kızların

Gözlerinin karasında

Ülkü Tamer

Son not: İsmail’in kendi sitesinde paylaştığı güzel yazıları kaybolup gitmesin diye yavaş yavaş buraya ekleyeceğim. Ancak ismailari.com sitesinin ömrünü uzatmak istiyorsanız. İsmail’in kullandığı hosting şirketine üye olarak katkıda bulunabilirsiniz.



comments powered by Disqus