Ozan Keysan bio photo

Ozan Keysan

ODTÜ

WWW

Google+

Twitter

LinkedIn

Github

PDF İşleri

İlk önce kullandığınız pdf okuma programlarıyla başlayalım. Herhalde çoğunuz Adobe Acrobat kullanıyordur, ama neredeyse en kötü pdf programlarından birisi Adobe, hem yavaş hem de çok basit özellikleri bile profesyonel versiyonunda parayla satıyorlar. Benim önerim; ya Foxit ya da PDF-Xchange. Foxit pdf baya hızlı bir program ve arayüzü gayet basit. Aşağıdan indirebilirsiniz.

Diğer programımızın özellikleri biraz daha fazla, Pdf lere not almak, üstünü filan çizmek nispeten daha kolay. Hangisinin daha iyi olduğuna emin değilim ama ikisinin de Adobe Acrobat’tan güzel ve hızlı olduğuna eminim.

#PDF’ye Dönüştürme:

Başınıza gelmiştir, yolladığınız dokümanı karşı taraf açamaz (özellikle Office 2007-2012 kullanıyorsanız), açsa bile formatı kaymış olur, olur da olur. Bunun önüne geçmenin en güzel yolu, ödevlerinizi, raporlarınızı, CV’lerinizi pdf’ye çevirip yollamaktır. Üstelik bunun için paralı yazılımlara ihtiyacınız yok. CutePDF diye güzel bir program var. Bilgisayarınıza sanal olarak bir yazıcı ekliyor. Herhangi bir dokümanı, resmi, sunumu, o sanal yazıcıdan sanki çıktı alıyormuş gibi  kolaylıkla pdf’ye çevirebilirsiniz.

Ama açıkcası, çok büyük programlarla uğraşmıyorsanız hiç program kurmanıza bile gerek yok. İnternet üstünden dokümanlarınızı pdf ye çevirebileceğiniz siteler bolca mevcut. Ben iki tane önereceğim:

PRIMOPDF

ve

YOUCONVERTIT

İkincisi, ayrı bir yazıyı bile hak ediyor. Sadece dokümanları pdf ye çevirmekle kalmıyor, hemen hemen her türlü dosya türünden dönüşümler yapabiliyor. Resim, video, ses, doküman aklınıza ne gelirse. Eğer açamadığınız bir dosya varsa, youconvertit‘e bir bakın derim.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar



comments powered by Disqus