Windows için Kullanışlı Küçük Programlar
Blog istatistiklerine göre ziyaretçilerimizin % 85’i ( malesef :) )Windows kullanıcısı. O halde Windows kullanıcılarının işlerini kolaylaştırabilecek 7 küçük eklentiye bakalım.
Everything:
Everything ile bilgisayarınızdaki dosyaları diğer tüm yöntemlerden daha hızlı arayabilirsiniz. Eğer onlarca klasörün ve dosyanın arasında aradığınızı bulmakta zorlanıyorsanız tam size göre. Programın bir eksiği sadece dosya adlarında araması, ama o kadar hızlı ki bu hali benim işimi görüyor. Program sadece 350 kB ve portatif sürümü de mevcut. Usb hafızanızla yanınızda taşıyabilirsiniz.
Görev Çubuğu Değiştirici:
Windows XP’de görev çubuğundaki programların sıralamasını değiştirmek için ufak bir program.
Display Fusion:
Eğer iki monitor kullanıyorsanız, Dısplay fusion ile monitorlerinize ekstra ayarlar kazanabilirsiniz. İki monitorde de araç çubuğu, otomatik pencere boyutlandırma, farklı masaüstü resimleri belirme gibi.
Texter:
Eğer yaptığınız işten dolayı aynı yazıları tekrar tekrar yazmak durumunda kalıyorsanız, texter tam size göre. İster uzun mail şablonlarını bir tuşa atayın ister daha karışık görevleri birkaç tuşla halledin. Portatif sürümü mevcut. Ne yaptığını anlamak için aşağıdaki videoya göz atın, daha detaylı bilgiye ise şu linkten ulaşabilirsiniz.
Şifre Araçları:
Eğer daha önceden kaydettiğiniz şifreleri unuttuysanız, ya da bilgisayarda kaydettiğiniz şifrelerin ne kadar açıkta, ne kadar kolay erişilebilir olduğunu görmek istiyorsanız, Nirsoft tarafından geliştirilen şifre araçlarına bir göz atın. Tüm şifreleri öyle çarşaf gibi görüp ne yapacığınızı bilmiyorsanız şifre güvenliği konusundaki şu yazıya göz atabilirsiniz.
Notepad++
Bu programa Notepad’in gelişmiş versiyonu demek haksızlık olur. Birden çok eklentisiyle metin ve kod yazma işlerinizi çok kolaylaştırabilir. Hemen hemen her programlama dili için desteği var. İsterseniz latex editörü olarak da kullanabilirsiniz. Türkçe ve portatif versiyonları da mevcut.
Cygwin:
Her ne kadar bu yazıyı Windows kullanıcılarına adasak da son bir salvo atmadan gitmeyelim. Cygwin ile windows içinde unix komutları ve terminaliyle çalışabilirsiniz. Windows’un salaklıklarıyla uğraşmaktan bunaldığınız anlarda terminali açıp işlerinizi şipşak halledebilirsiniz. En güzeli portatif versiyonu da var, usb belleklerimden eksik etmediğim bir programdır kendisi. Program hakkında daha detalı bilgiyi şu bağlantılarda bulabilirsiniz (1. Kısım, 2. Kısım, 3. Kısım)
comments powered by Disqus