Ozan Keysan bio photo

Ozan Keysan

ODTÜ

WWW

Google+

Twitter

LinkedIn

Github

Dropbox

Dropbox nedir? Nasıl kullanılır?

Eğer bir ödev ya da rapor hazırlıyorsanız ve bilgisayar bozulursa, çalınırsa diye ya da yanınızda taşımak için usb-hafızanıza da kaydediyor, o da yetmiyor bi de kendi kendime mail atayim garanti olsun diyorsanız. Ya da farklı bilgisayarlarda çalışıp, en son kaydettiğiniz dosyanın hangisi olduğunu hatırlıyamıyorsanız bu kadar uğraşmanıza gerek yok. Dropbox adlı programı kullanabilirsiniz.

Bu küçük programı kurduktan sonra bilgisayarınızda ‘My Dropbox’ isminde bir klasör oluşturuyor. Artık o klasöre eklediğiniz her dosya internete otomatik olarak yüklenip yedeklenecek. Eğer bir kaç bilgisayarda birden çalışmanız gerekiyorsa, her iki bilgisayara da kurduktan (mac ve linux sürümleri de var) sonra dosyalardaki değişiklikler bilgisayarlar arasında otomatik eşleştiriliyor, bir daha uğraşmanıza gerek yok.

Ayrıca, program kurulmamış bir bilgisayarda bile web sitesi üstünden tüm dosyalarınıza ulaşabiliyorsunuz. Veya internet üstünden yaptığınız değişiklikler bilgisayarlarnıza ekleniyor vs. vs.

Bir arkadaşınızla ortak bir dosya üstünden çalışmanız gerekiyorsa, istediğiniz dosyayı internet üstünden paylaşıma açabilirsiniz, ya da büyük dosyaları göndermeniz gerektiğinde de baya kullanışlı oluyor.

Programı kurmak için yukardaki resimlerden birisine tıklayabilirsiniz. Başlangıç olarak 2 GB alan veriyor üyelere, ancak arkadaşlarınızı davet ettiğinizde (benim yaptığım gibi) hem onlara hem size 500 MB daha veriyor.

Bu mantıkta çalışan bi kaç program daha var hepsini denemedim ama en kullanışlısı dropbox gibi duruyor, programı kullanmaya başladıktan sonra usb-hafızayı kullanmaz oldum.

Umarım sizin de işinize yarar…

İlginizi Çekebilecek Diğer yazılar



comments powered by Disqus